P.corylifoliella Hubner
Lithocolletis crylifoliella Haw=
مشخصات
عرض پروانه با بالهای باز 7 تا 8 میلیمتر است. بالهای رویـی بـه رنـگ قهـوه ای روشن مایل به زرد و دارای خطوط باریک سفید رنگ که خـط منتهـی بـه انتهـای بـال به طرف مرکز بال دو شاخه شده است. پشت سینه اول دارای یک خط سراسـری سـفید رنگ است ..تخم آفت به تخم گونه قبلی شباهت دارد. لارو سن اول نیز بـدون پـا و بـا سـری دارای برجستگی مثلثی است. لاروها در انتهای دوره بـهرنـگ زرد روشـن در مـیآینـد. شفیره قهوهای رنگ و بهطول تقریبی 5 میلیمتر است.
زیست شناسی
این گونه مانند گونه قبلی در ارتفاعات بیش از 2000 متر دو و پایینتـر از آن، سـه نسل دارد. در کرج و مناطق مشابه تعداد نسل آن بـه چهـار مـیرسـد. زمـستان گـذرانی به صورت لارهای سن آخر در داخل دالانهای لاروی در بـرگهـای ریختـه شـده پـای درختان میزبان انجام میگیرد. به محض مساعد شدن هوا به حالت شفیرگی میرونـد. در موقع خروج پروانـه از پوسـته شـفیرگی حـدود دو سـوم از پوسـته بیـرون از سـوراخ خروجی دالان قرار میگیرد. خروج پروانه ها با باز شدن گلها همزمان است. هر پروانـه تا54 عدد تخم به صورت انفرادی در سطح رویی برگ ها می گذارد. تاولهای ایجاد شـده 17 تا 26 میلیمتر طول و 12 تا 19 میلیمتر عرض دارند . آفت در سراسر استانهای تهران، مرکزی، خراسان، آذربایجـان، اصـفهان و فـارس پراکنده است.
روشهای کنترل
این آفت در شرایط کنونی و فعلی فعالیت قابل توجهی ندارد و در صورت بروز خـسارت میتوان آنرا همراه با سایر گونه های مینوز به طور همزمان با همان سموم مبارزه نمود.
دیفلوبنزورون(دیمیلین) WP25% به نسبت 0.5 در هزار به محض تفریخ تخمها
دلتامترین(دسیس) EC2.5% به نسبت 0.5 در هزار
پرمترین(آمبوش) EC25% به نسبت 0.5 در هزار
فن پروپاترین(دانتیل) EC10% به نسبت 0.6 در هزار
استامی پراید(موسیپلان) SP20% به نسبت 0.5 در هزار