برگهای مبتلا ناصاف ، چین دار و رنگ برگ مخصوصا” در محل ابتلاء تغییر می یابد و سبز طبیعی خود را از دست داده و به رنگ قرمز و سرنجام قهو های می گراید .غنچه گل قبل از شکفتن و یا پس از باز شدن ممکن است مورد حمله قرار گیرد و در حالت اول جام گل از پوشش سفید قارچی که به خصوص در قاعده کاسبرگ ها و روی پایه گل و قاعده نهج بیشتر نمایان می باشد، پوشیده می شود . نهنج به دو برابر حجم طبیعی خود می رسد و دربیشتر موارد غنچه گل یا باز نمی شود و یا پس از شکفتن می ریزد . گلی که در حال باز شدن باشد و یا کاملا” باز شده باشد ، اگر مورد حمله سفیدک قرار گیرد گلبرگهایش واجد لکه های بنفش یا قهو های پر رنگ می شود .گل نامنظم می گردد و بخشی از گلبرگ ها گسترده نمی شوند . در بعضی از واریته های رزدر زیر غنچه پوشش متراکم نمدی مانندی از قارچ تشکیل می گردد.
عامل بیماری:
قارچ عامل بیماری دارای دو دوره زندگی می باشد . دوره اول فصول بهار و تابستان را در برمی گیرد قارچ به روش تولید مثل غیر جنسی و به اصطلاح به شکل کنیدی دار رشد و نمومی کند . از اوایل پاییز در صورت وجود شرایط آب و هوایی خاص دوره دوم زندگی قارچ که شامل مرحله تولید مثل جنسی است آغاز می گردد و مرحله کنیدی زایی قارچ متوقف می شود و بتدریج در بین رشته های میسلیوم دانه های ریز ، گرد و قهو های رنگی تشکیل می شود .قارچ زمستان گذرانی خود را به صورت میسلیوم در قاعده و یا در داخل جوانه های برگ می گذارد .در صورتی که قارچ زمستان را به صورت کلیستوتسیوم طی کند ، در اوائل بهار کلیستوتسیوم باجذب آب متورم و پاره می شود و آسک از آن خارج میگردد.آسکوسپور ها به نوبه خود از آسک بیرون آمده و در شرایط گرم و مرطوب توسط باد انتشاریافته و با افتادن روی گیاه آلودگی آغاز می شود.
مبارزه :
مصرف بیش از حد کودهای ازته و کمبود کودهای پتاسه در گیاه حساسیت آن را در برابربیماری افزایش می دهد .استفاده از خاکستر به عنوان منبع پتاسیم دار در خاک و یا مصرف کود های پتاسیم برایجلوگیری از بروز بیماری توصیه میگردد.
استفاده از ترکیبات گوگردی مخصوصا” پودر های وتابال مانند الوزال در پیشگیری از شیوع بیماری موثر است .
از پودر وتابال گوگرد معمولا به نسبت 4-5 در هزار و در چند نوبت به فواصل حدود 10 روزتوصیه می گردد. از سموم دیگری مانند کاراتان به نسبت نیم تا یک در هزارمیتوان استفاده کرد.