مگس میوه انبه
علائم ونحوه خسارت مگس میوه انبه
حشرات ماده تخم های خود را به درون بافت میوه تزریق می کنند و لاروها پس از تفریخ شروع به تغذیه از بافت میوه می کنند . لاروها پس از رشد کامل به طول ۷ میلی متر می رسند. در این زمان لارو از میوه خارج شده و پس از افتادن روی خاک ، در داخل خاک تبدیل به شفیره می شوند . این حشره ۳ سن لاروی دارد . دوران شفیرگی و لاروی ممکن است در مجموع ۲ تا ۴ هفته طول بکشد . درجه حرارت و رطوبت نسبی بالا برای تکثیر و رشد مگس میوه مناسب می باشد. به محض رسیدن میوه انبه ، جمعیت حشرات رو به افزایش می گذارد و در دوران خشکی نیز جمعیت آن دچار نقصان می شود .
حساسیت ارقام مختلف نسبت به این آفت متفاوت است. دالان های ایجاد شده درون میوه در اثر تغذیه لارو راهی برای ورود و گسترش قارچ ها و باکتری های ساپروفیت ایجاد می نماید. لاروها با بجا گذاشتن فضولات خود بافت میوه را از بین می برند و در صورت آلودگی زیاد باعث رسیدگی زودرس میوه های نارس و تخریب بافت آن ها می شوند . چنین میوه هایی بازار پسندی خود را از دست می دهند و ارزش اقتصادی ندارند.
کنترل و مبارزه با مگس میوه انبه
- معمولا برای مبارزه با این حشره ، در باغات انبه ، از سموم شیمیایی استفاده می شود.
- محلول پاشی خاک سایه انداز درخت ، با حشره کش مالاتیون و با چند تکرار در طول ۳ ماه می تواند جمعیت حشره را کنترل نماید.
- استفاده از تله های فرومونی حاوی متیل اوژینول و محلول آب و مواد شوینده باعث حذف قابل توجه حشرات نر بالغ و کاهش جمعیت آن می گردد. . در این روش از نئوپان به ابعاد ۲×۲×۶ سانتی متر، اشباع شده با متیل اوژینول بوسیله سیم های مفتولی در داخل سطل های حاوی محلول به نحوی که با محلول داخل آن تماسی نداشته باشد ، استفاده می شود. برای پر کردن سطل ها از آب و مایع ظرفشویی به میزان ۲ لیتر استفاده می شود. با توجه به گرمای هوا و تبخیر محلول داخل سطل، سطل ها می بایست به صورت هفتگی تعویض شوند. همچنین می توان از تله های آماده مثل تله مک فیل ، دلتا و … استفاده نمود .
- سمپاشی تنه درختان با ترکیب پروتئین هیدرولیزات و یکی حشره کش تماسی مثل دیازینون به نسبت دو درهزار می تواند تا حد زیادی جمعیت آفت را کنترل نماید .
همچنین مطالعه مقاله زیر نیز پیشنهاد میگردد:
دانلود فایل
توضیحات
- فرمت : PDF
- حجم فایل : 1.09 مگابایت
- نویسندگان : سیاوش سماوی ، مجید عسگری و احمد صادقی
- تهیه شده در : مدیریت ترویج جهاد کشاورزی استان هرمزگان
- سازنده PDF : شرکت کشاورزی و دامپروری سرافراز هزارمسجد