کنه جوانه خوار انبه
در ادامه سری پست های قبل که به بررسی و معرفی آفات و بیماریهای انبه پرداختیم چند آفت انبه شامل مگس میوه انبه ، پشه گل آذین انبه ، پشه گالزا انبه ، زنجرک انبه و همینطور بیماری بد شکلی انبه را معرفی کرده ایم . در این نوشتار به معرفی یکی دیگر از آفات درخت انبه به نام کنه جوانه خوار انبه پرداخته و به طور مختصر توضیحاتی را در مورد آن خواهیم داد.
کنه جوانه خوار انبه یکی از آفات متداول جوانه انبه می باشد. این آفت چند سالی است که تقریبا در تمام مناطق انبه کاری استان دیده شده است. این کنه در درجه حرارت ۲۵ تا ۲۷ در مدت ۱۵ روز چرخه زندگی خود را کامل می کند. علایم ونحوه خسارت خسارت آفت به دو صورت مشاهده می شود : یکی تشکیل گال و دیگری خشکیدگی جوانه های انتهایی.
از بین رفتن جوانه های انتهایی ممکن است همراه با خروج جوانه های جانبی متعددی باشد که در این حالت جارویی شدن در قسمت های رویشی با زایشی گل آذین مشاهده می گردد. واکنش خسارت این کنه همراه با قارچ فوزاریوم باعث نکروز سریع جوانه ها و چند جوانه ای شدن انتهای ساقه و در نهایت باعث تشکیل گال در انتهای جوانه و محل رویش جوانه های گل و برگ خواهد شد.
کنترل و مبارزه با کنه جوانه خوار انبه
چهار نوبت سمپاشی به فواصل نزدیک با حشره کش انویدور به نسبت نیم در هزار اثر خوبی در کنترل این آفت دارد. سمپاشی با قارچ کشهای گوگردی باعث کنترل توأم این آفت و بیماری سفیدک پودری انبه می گردد.
دانلود فایل PDF مقاله کنه جوانه خوار انبه
توضیحات
- فرمت : PDF
- حجم فایل : 1.18 مگابایت
- نویسندگان :سیاوش سماوی ، مجید عسگری و احمد صادقی
- تهیه شده در : مدیریت ترویج جهاد کشاورزی استان هرمزگان
- سازنده PDF : شرکت کشاورزی و دامپروری سرافراز هزارمسجد