پروفنوفوس PROFENOFOS

پروفنوفوس  PROFENOFOS  
حشره كش و كنه كش غير سيستميك

سميت  :      Oral LD50 =358 mg/kg
دوره کارنس : 14روز

فرمولاسیون:  EC 40 %

نام تجاری: كواكرون

پروفنوفوس حشره کشی غیر سیستمیک، از گروه ارگانوفسفره است، که با خاصیت تماسی و گوارشی، طیف وسیعی از آفات جونده و مکنده را در بسیاری از محصولات زراعی به ویژه کرم غوزه روی پنبه و آفات درختان میوه کنترل می کند. پروفنوفوس به فوریت اثر می بخشد، تاثیر آن مدتها دوام می آورد، قوی و گسترده طیف است و با نفوذ به بافت های گیاهی حشراتی مانند مینوز را که درون بافت های گیاهی به سر می برند، کنترل می کند.
پروفنوفوس با مهار آنزیم استیل کولین استراز، سبب تجمع استیل کولین در محل سیناپس می شود و در نتیجه تحریک عصبی به طور مستمر ادامه پیدا می کند. اختلال در سیستم عصبی مرکزی حشره موجب مرگ آن می گردد.

مكانيسم اثر:
اين تركيب دارای خاصيت نفوذی‌بوده و قادر به حركت از سطح برگ به پشت برگ می باشد.لذا آفات فعال در زير برگها كه معمولا از اثرات سم مصون می ماند با اين حشره كش به راحتی كنترل می شوند.

معرفی‌آفت:
يکی از آفات مهم پنبه، توتون، گوجه فرنگی، یونجه، خشخاش، کنف، شبدر، ذرت، نخود، کنجد، بادمجان، سویا، لوبیا، ذرت خوشه ای، کدو و شاهدانه می باشد.
بسیار پلی فاژ بوده و در دنیا بیش از 70 گونه میزبان برای آن گزارش شده است. لاروهای این آفت از برگهای جوان، قوزه (کرم قوزه پنبه-کرم قوزه گلرنگ)، بلال، میوه (کرم میوه گوجه فرنگی)، غلاف بذر (کرم پیله خوار نخود) گیاهان میزبان خود تغذیه می کند. در مزارع گیاهان میزبان گونه های دیگر نظیر
H. Peltigera وH.viriplace  نیز دیده می شوند.
زمستان را به صورت شفیره در داخل خاک به عمق 8- 5 سانتی متری به سر می برد. خروج پروانه ها در بهار بسته به درجه حرارت از اواسط فروردین ماه شروع می شود و حشره ماده پس از جفت گیری تخمهای خود را به صورت انفرادی روی دو طرف برگها، ساقه ها، دمبرگ و برگچه های میزبان می گذارد. در شرایط مساعد 5-3 روز بعد تخمهای تفریخ شده و لاروها در همان محل شروع به تغذیه می کنند. نشو و نمای نسل اول آفت در نخود، گوجه فرنگی زودرس، یونجه و برخی علفهای هرز و به ندرت در پنبه های زود کاشت مشاهده می شود. زیان آفت در پنبه کاریها از نسل دوم به بعد مشهود و خسارت آن در نسل سوم شدید است.
پروانه ها بوته های پنبه را که دارای گل هستند برای تخم گذاری ترجیح می دهند و لاروهای جوان پس از خروج از تخم ابتدا از پارانشیم برگ تغذیه نموده و رگبرگ را باقی می گذارند. سپس به غنچه، گل و قوزه حمله کرده و با سوراخ کردن قوزه ها و ورود به داخل آنها از الیاف پنبه تغذیه می نمایند. دورة لاروی حدود 3 هفته به طول می انجامد و دارای 6 سن لاروی است. سپس در داخل خاک تبدیل به شفیره می شود. دوره شفیرگی حدود 12-8 روز به طول می انجامد. طول دورة یک نسل حدود 44-38 روز نوسان دارد. دارای 4-3 نسل در سال بوده و در مناطق گرمسیر تا 5 نسل در سال دارد.

مقدار مصرف اين محصول بسته به نوع آفت 2 تا 2/5 ليتر می باشد.

موارد مصرف:
کرم غوزه پنبه و حشرات (خصوصاً بال‌پولک‌داران) و کنه‌ها در پنبه، ذرت، چغندرقند، سویا، سیب زمینی، سبزیجات، توتون و دیگر محصولات

ملاحظات زیست محیطی:
•میزان سمیت
LD50 برای پستانداران3300 میلی‌گرم بر کیلوگرم،  LD50  برای پرندگان 1000-70 میلی‌گرم بر کیلوگرم، LC50  برای ماهی‌ها 0/3 – 0/08 میلی‌گرم بر لیتر
•برای پرندگان متوسط سمی است.
•برای  ماهی‌ها و دیگر موجودات آبزی خیلی خطرناک است.

مطالب بالا از بین سایتهای خارجی و بروشورهای  مختلف گرد آوری شده است و کپی و استفاده از آن بدون مجوز از شرکت کشاورزی و دامپروی سرافراز هزارمسجد منع قانونی دارد

 

موارد توصیه كواكرون

نام محصول

آفت

مقدار مصرف

پنبه

كرم غوزه

2/5   ليتر در هكتار با مشاهده لاروها

پياز

تريپس

2   و 2/5 ليتر در هكتار در سنين 1 و 2 لاروی

سبزی

كرم غلاف خور

2/5  ليتر در هكتاردر هنگام تفريخ تخمها

ذرت

كرمهای برگخوار و ساقه  خوار

2/5ليتر در هكتاربر اساس پيش آگاهی

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای
فیسبوک توییتر گوگل + لینکداین تلگرام واتس اپ کلوب
 
 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

error: عدم امکان کپی مطالب

تماس با ما

برگشت به منوی تماس ها

پشتیبانی واتساپ

برگشت به منوی تماس ها

کانال تلگرام شرکت

برگشت به منوی تماس ها

پیج اینستاگرام شرکت

برگشت به منوی تماس ها

برگشت به منوی تماس ها

برگشت به منوی تماس ها