حلزون قهوه ای مرکبات

حلزون قهوه ای مرکبات

Coucasotachea lencoranea Mouss

اپلیکیشن مرکبات از کاشت تا برداشت برترین نرم افزار آموزش پرورش مرکبات در ایران

راهنمای سموم

 

مشخصات حلزون قهوه ای مرکبات

صدف این جانور کوتاه و پهن بوده و ارتفاع آن از دهانه صدف (Peristome) بیشتر است. دیواره آن محکم و دارای شیار ضخیم می‎باشد. رنگ صدف قهـوه ای مایـل به زرد با ۵ شیار تیره تا سیاه رنگ می‎باشد. دهانه صدف تقریبا مدور یـا بیـضی و قطـر صدف ۲۰ تا ۳۲ میلی‎متر می‎باشد.

زیست شناسی

حلزون قهوه ای مرکبات در شــرایط شــمال ایـران دارای یـک نــسل در ســال اســت. زمــان جفت‎گیری آن پاییز است و به‎صورت هرمافرودیتی تولید مثل می‎کند. برای تخـم‎ریـزی لانه‎هایی به عمق ۳ تا ۴ و قطر یک سانتیمتر می‎سازد و پس از تخم ریزی روی لانه را بـا خاک می‎پوشاند، به‏طوری ‎که محل لانه به ‌صورت یک بر آمدگی دیده ‎می‌شـود. تخـم‎هـا به‎صورت دسته‎هایی با تعداد متوسط حدود ۵۰ عدد تخم در این لانه‌ها گذاشته می‎شود. تخم ها مدور، به قطر ۳ میلی‌متر و به رنگ سفید هستند. متوسط دوره‌ی جنینـی تخـم‎هـا ۲۴ روز است و نوزادان با یک صدف که دارای یک پیچش بیشتر نیست، قابل شناسـایی می‌باشند. این نوزادان پس از یک سال بالغ می‎شوند. طول زنـدگی هـر حلـزون ۵ تـا ۶ سال است. لاروها در بهار بیشترین فعالیت را دارند و از پهنک بـرگ تغذیـه مـی‎کننـد. تابستان را به حالت استراحت می‏گذراند. آثار خسارت به‎صورت پارگی و سوراخ‌هـایی با قطرهـای مختلـف روی بـرگ‎هـا بـه چـشم مـی‎خـورد. روی میـوه‎هـای رسـیده نیـز سوراخ‎هایی ایجاد می‎کنند. گاهی از پوست شاخه و تنه نیز تغذیه می‌نمایند.

مبارزه با نرم تنان

مبارزه با نرم‎تنان معمولا با طعمه‌‎ی مسموم انجام می‎شود. از آنجـا کـه خـسارت این آفات در بهار و پاییز دیده می‎شود، لازم است مبارزه دراین زمان‎ها انجام گیرد. سـم مورد توصیه، متالدئید ۵۰ درصد به مقدار ۵۰ گرم همراه با یـک کیلـو سـبوس وحـدود ۴۰۰ سی‌سی آب برای تهیه طعمه‎ی مسموم استفاده می‎گردد. هـمچنـین طعمـه‏هـای مـسموم آماده که دارای ۳ تا ۶ درصد متالدئید هستند استفاده می‏شود. بهتر است طعمـه‎پاشـی در بعد از ظهر و هنگام غروب آفتاب انجام شود. در نهالستان‎ها به صـورت کپـه‎ای و یـا در اطراف درخت به صورت دایره‌ای به قطر یک متر طعمه پاشـیده شـود. ضـمنا بـا انجـام هرس ازتماس شاخه‎ها وبرگ‎ها به زمین جلوگیری گردد . استفاده از سم سوین به نسبت ۵ درهزار به صـورت محلـول پاشـی بعـد از اولـین بارندگی در شهریور ماه علیه حلزون و لیسک نتیجه‎ی خوبی در پی خواهد داشـت (بـر اساس آخرین اطلاعات به دست آمده این سم از لیست سموم مجاز کشور حذف شـده است). همچنین ترکیب معدنی فـسفات آهـن (دارای %۱ وزنـی فـسفات آهـن، بـا نـام تجاری فریکول) با دز ۵ گرم در متر مربع، طعمه جدیدی است که در سـال‎هـای اخیـر جهت کنترل نرم‎تنان در کشور مورد آزمایش قـرار گرفتـه و کـارائی آن در کنتـرل حلزون قهوه ای مرکبات به اثبات رسیده است. از سوی دیگر استفاده از نوار مسی نیز در سال‎های اخیر در کشور مورد آزمایش قرار گرفته و اثر مثبت آن در کنترل نرم‎تنان اثبات شده است. برای این منظور لازم است نواری به عرض حداقل شش سانتی‎متر به تنه درخـت، در ارتفـاع بیش از ۳۰ سانتی‎متری از سطح زمین بسته شود. سپس لبه‎هـای بـالایی و پـایینی آن، بـه نحوی برگردانه شود تا این لبه ها به موازات زمین(عمود بـر تنـه درخـت) قـرار گیرنـد. برای نتیجه بهتر، بین تنه و نوار از چسب استفاده گردد. با این روش تـا بـیش از %۵۵  از خسارت آفت در شمال کشور، کاسته شده است(احمدی و حلاجی ثانی).

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای
فیسبوک توییتر گوگل + لینکداین تلگرام واتس اپ کلوب
 
 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

error: عدم امکان کپی مطالب

تماس با ما

برگشت به منوی تماس ها

پشتیبانی واتساپ

برگشت به منوی تماس ها

کانال تلگرام شرکت

برگشت به منوی تماس ها

پیج اینستاگرام شرکت

برگشت به منوی تماس ها

برگشت به منوی تماس ها

برگشت به منوی تماس ها